Meegroeiwonen


Aanpasbaar en Duurzaam Bouwen

Modulair en circulair bouwen maakt wonen betaalbaar. Ontdek hier de Intelligente gebouwen dankzij uitwisselbare bouwcomponenten.

Compatibel wonen, ontwerpen en bouwen

Uw woonnoden en -wensen, maar ook die van de maatschappij zelf, zullen blijven veranderen. Dankzij de circulaire componenten van MOSARD kan elke compatibele bouwpartner voortaan mee aanpasbare gebouwen gaan realiseren.

Dankzij standaardisatie en open industrialisatie kan iedereen binnen de bouwketen niet enkel efficiënter bouwen, maar ook gebouwen creëren die​

animatie-mosard-rb

Aanpasbaar en circulair bouwen.

Om de herbruikbaarheid van circulaire bouwelementen mogelijk te maken ontwikkelde Mosard een uniform maatsysteem. Hierdoor kunnen bouwelementen in een andere toepassing hergebruikt worden, of kunnen gebouwen veranderingsgericht groeien of krimpen. Als kwaliteitslabel zorgt Mosard ervoor dat alle bouwelementen zowel compatibel alsook demonteerbaar zijn. Elk ontwerp en gebouw gecreëerd met gecertificeerde partners geeft garantie op een dynamisch en aanpasbaar gebouw dat ervoor te zorgt dat (later) de bouwelementen tussen verschillende 'circulaire gebouwen' ook uitwisselbaar zijn. Door deze demonteerbare bouwcomponenten langer in de economie te houden, met name door deze ook te kunnen gaan hergebruiken, levert dit een belangrijke bijdrage aan onze circulaire economie.

Met meer vrijheid ontwerpen en ontwikkelen

De diverse groep van circulaire bouwelementen biedt de architect, maar ook iedereen binnen de bouwketen, de mogelijkheid om met meer vrijheid en creativiteit nieuwe woonvormen en formules verder te gaan ontwikkelen, die kunnen meegroeien met de noden en wensen. Dit ‘groeiwonen’ biedt de (jonge) eigenaar(s) de mogelijkheid om de investering in 'levenslang wonen' pas door te voeren op het moment dat de noden en wensen er pas effectief en ook duidelijk zijn. Omdat alle meegroeiwoningen gebaseerd zijn op hetzelfde uniform maatsysteem geeft dit een schakelbaar patrimonium van circulair vastgoed met een slimme stedelijke planning tot gevolg. Circulair vastgoed geeft bouwheren de kans hun patrimonium veel efficiënter in te zetten. Denk maar aan bedrijven of overheden die door wisselende behoeften bijkomende huisvesting nodig hebben of door wijziging van hun structuren gebouwen moeten herbestemmen. Door hun vastgoed intelligent en circulair op te bouwen is het mogelijk om uw patrimonium te ‘hercomponeren’.