Over MOSARD

Het open uniform systeem voor ‘compatibel bouwen’.

Efficiënter ontwerpen, bouwen en wonen door de bouwketen en -delen op voorhand op elkaar af te stemmen.

Manager en BIM adviseur Johny Verstegen en oprichter en zaakvoerder Ruben Braeken.

# Het beheren van een uniform maatsysteem en digitale ontwerpbibliotheek als communicatietool tussen alle bouwpartners.

# Certificering van modulaire & circulaire bouwcomponenten op compatibiliteit.

# Het creëren van een online bouwbibliotheek met die compatibele BIM componenten.

Slim ontwerpen en bouwen om circulair en betaalbaar te wonen.

Modular Open System for Architectural Design is een ‘open source’ en slim ontwerpproces met een open uniform maatsysteem voor de hele bouwketen.

Als onafhankelijke uitgever van het circulair kwaliteitslabel ‘Compatible’ bieden wij ook diensten aan die onze leden actief ondersteunen in hun modulair bouwproces.

Onze visie

Mosard gelooft in betaalbaar en toekomstgericht bouwen. Aanpasbare gebouwen zullen de oplossing zijn voor elke levensfase of -situatie van mensen en organisaties. Vanuit die visie heeft Mosard een ‘open design & build’-platform ontworpen dat circulair bouwen mogelijk maakt. Een uniform maatsysteem vormt de basis voor modulaire ontwerp- en bouwcomponenten. De circulaire ontwerpbibliotheek van MOSARD werd gelanceerd op 13 januari 2020

Onze missie

Met Mosard compatibele componenten kunnen architecten en fabrikanten aanpasbare en duurzame woningen, kantoren, hallen, steden, … realiseren. Veel goedkoper en efficiënter dan met traditionele methodes, maar wel met volledige vrijheid voor aantrekkelijk design.

 

Het maatsysteem van Mosard is daarom open source. Bedoeling is om met modulaire bouwelementen, één ontwerp- en bouwstrategie binnen een nieuwe Europees circulaire bouwmarktte creëren. Mosard wordt zo de taal die alle initiatieven binnen de bouw met elkaar verbindt.

Mosard spitst zich toe op de volledige bouwketen: van architect, aannemer, fabrikant en leverancier tot de bouwheer of bewoner. De open BIM bibliotheek, die dankzij co-creatie continue uitbreidt, biedt de architect maar ook andere actoren in de bouwketen de mogelijkheid om met meer vrijheid en creativiteit nieuwe woonvormen en formules te ontwikkelen.

 

Mosard werd ontwikkeld door architect Ruben Braeken en is een letterwoord: Modular Open System for Architectural Design.