Zoekresultaten 0

System

Standaardisatie voor meer efficiëntie en duurzaamheid.

Ontdek hier de standaarden waarmee iedereen compatibel kan bouwen.

Ontwerp en bouw één op één op elkaar afgestemd.

“Zoals we nu bouwen kan het niet meer verder: elk nieuw gebouw is telkens opnieuw maatwerk waardoor elk project opnieuw bestudeerd moet worden. Traditioneel bouwen is daardoor niet meer betaalbaar.” – architect Ruben Braeken.

Dankzij standaardisatie en co-creatie kan iedereen binnen de bouwketen niet enkel efficiënter en met meer tijdswinst bouwen, maar ook gebouwen creëren die flexibel, betaalbaar én circulair zijn. Ze kunnen gedurende hun levensloop gemakkelijk aangepast worden aan wijzigende behoeften en hun onderdelen zijn herbruikbaar.

Afspraken en protocollen staan al vast en voor elk bouwelement is alles op voorhand uitgeschreven, waardoor de studie- en productiekosten verlagen. De complexiteit van het bouwproces vermindert met lagere of geen faalkosten tot gevolg.

Compatibel bouwen

MOSARD® staat voluit voor Modular Open System for Architectural Design. Zelf bouwen wij niet.

MOSARD is een ‘open source’ en slim ontwerpproces voor de hele bouwketen, met als doel efficiënt, betaalbaar en circulair bouwen. Het stelt deelnemers in staat voortaan samen compatibel en circulair te bouwen met tal van creatieve en esthetische mogelijkheden.

Open source

MOSARD is een ‘open’ maatsysteem dat voor iedereen toegankelijk is. Het maatsysteem vormt de basis voor compatibele ontwerp- en bouwcomponenten en stemt ontwerp en bouw één op één op elkaar af.

Digitaal platform

Via dit platform brengen we bouwheren, architecten, aannemers, fabrikanten en andere bouwpartners samen om de bouwketen en -delen op voorhand op elkaar af te stemmen. En ook om continue nieuwe compatibele bouwdelen te creëren. Want sharing is winning!

Het open uniforme maatsysteem

De basis voor de op elkaar afgestemde ontwerp- en bouwcomponenten is het open uniform maatsysteem van Mosard.

Dit uniform MOSARD®-maatsysteem is een driedimensionaal grid dat opgebouwd is op basis van veel voorkomende maatvoeringen in de bouwsector en standaard maatvoeringen die terugkomen in het ontwerpen van gebouwen.

De MOSARD standaarden

Het uniform maatsysteem van MOSARD bevat vier standaarden, met name M260, M275, M305 en M335, elk met hun eigen bouwhoogte. Dit telkens volgens dezelfde rastermaten, zodat alle standaarden onderling compatibel zijn.

Download de algemene normen om compatibel te bouwen volgens de standaard maatvoering van MOSARD!

Download normen MOSARD standaard maten

 

Mee ontwikkelen en produceren?
Als ‘Member’ krijg je toegang tot alle richtlijnen, sjablonen en tools van MOSARD voor het ontwikkelen jouw eigen unieke ontwerpen en producten volgens de MOSARD standaarden. Je ontvangt het Member-label en iedereen weet dat je mee bent!

Word lid

Bouwsector 4.0.

Vlot inspelen op veranderende woonnoden en duurzaam bouwen kan pas lukken als er een vorm van bouw-industrialisatie is. Met standaardisatie van bouwelementen die op voorhand ontworpen en op elkaar afgestemd zijn. Alleen zo zijn grote stappen mogelijk richting meer efficiëntie, met een hogere graad van automatisatie en een effectieve kostencontrole.

MOSARD is het antwoord. Het platform biedt als het ware een ‘Open Design & Build’ oplossing voor de hele bouwketen en vormt zo een efficiënt bouwteam over meerdere projecten heen. Dat is het bouwen van morgen, de start van ‘bouwsector 4.0.’ Het eco- systeem van MOSARD leidt tot nieuwe en betaalbare bouw- en woonformules die zowel op korte als op lange termijn de bouwheer meer mogelijkheden bieden.

Ontmoet onze co-creators die de bouwsector nieuw muziek inblazen!

Naar de co-creators

MOSARD gelooft sterk in betaalbaar en toekomstgericht bouwen. Aanpasbare gebouwen zullen de oplossing zijn voor elke levensfase of -situatie van mensen en organisaties. De uiteindelijke bedoeling is om met modulaire bouwelementen één ontwerp- en bouwstrategie binnen een nieuwe Europese circulaire bouwmarkt te creëren. MOSARD kan zo de taal worden die alle initiatieven in de bouw met elkaar verbindt.

Nog vragen? Bekijk de veel gestelde vragen of neem contact met ons.

Naar F.A.Q.

Opleiding ‘compatibel ontwerpen & bouwen’

Tijdens onze opleidingen worden aan alle leden de normen van MOSARD uitgelegd aan de hand van concrete voorbeelden. Al jouw vragen worden beantwoord. Na voltooiing van de opleiding krijgt elke deelnemend bedrijf het label ‘MOSARD Member’.

Word lid en ontvang het Member-label!

Geen tijd om zelf te componeren?

U hebt interesse in modulair bouwen, maar ziet het niet zitten om uw ontwerp volgens de MOSARD standaard maten of met MOSAR compatibele elementen samen te stellen? Geen probleem. Wij kunnen uw ontwerp of product indien gewenst modelleren binnen de normen van MOSARD.

Bekijk ons aanbod