Ontwerpen met Mosard

Ik ben ontwerper

#innovatie #veranderingsgericht

Dankzij standaardisatie en c-creatie kan iedereen binnen de bouwketen niet enkel efficiënter bouwen, maar ook gebouwen creëren die flexibel en betaalbaar zijn gedurende hun volledige levensloop.

Modulair Open System for Architectural Design is een ‘open source’ en slim ontwerpsysteem voor de hele bouwketen. Om voortaan compatibel en circulair te bouwen met tal van creatieve en esthetische mogelijkheden.

Compatibel bouwen

Efficiënter ontwerpen, bouwen en wonen door de bouwketen en -delen op voorhand op elkaar af te stemmen.

Modular Open System for Architectural Design is een ‘open source’ en slim ontwerpproces met een open uniform maatsysteem voor de hele bouwketen.

Als onafhankelijke uitgever van het circulair kwaliteitslabel ‘Compatible’ bieden wij ook diensten aan die onze leden actief ondersteunen in hun modulair bouwproces.

Sounds Like Nature
Uw garantie op circulariteit.

Compatibel bouwen


Het uniform maatsysteem. Start met efficiënt ontwerpen, bouwen en wonen dankzij meer standaardisatie en kies voor een opleiding met alle richtlijnen.

Ontwerp
bibliotheek


Download de digitale basisbibliotheek met circulaire componenten. ontdek hier het open maatsysteem van MOSARD in 3D.

Circulair vastgoed


(R)evolutie naar betaalbaar wonen. (R)evolutie naar betaalbaar wonen – Ontwikkel intelligente gebouwen met nieuwe woonformules en bekom een langetermijnsrelatie met uw bouwhee

Word 'compatible'


Kies voor meer modulariteit. Maak een ontwerp op het raster van MOSARD en wordt compatibel

Open design and build


Ontwerp uw eigen creatieve componenten. Co-creatie en open industrialisatie geeft meer vormvrijheid. Kom naar onze sessies en vervoeg één of meerdere teams!

Plaats uw eigen uniek ontwerp in de woning bibliotheek


Bereik potentiële bouwheren met circulaire concepten voor elk woonbehoefte: woningen, appartementen, kantoren, industriehallen, …

Fabrikanten database


Vind alle productdata voor prefab & offsite componenten. Alle compatibele bouwcomponenten voor uw modulair project in 3D en BIM via de online bouwbibliotheek.

Element
paspoort


Volg de levenscyclus van gebouwen. Elke component bevat gegevens voor de volledige levenscyclus, onderhoud, materialisatie en demontage.

Plaats uw project online


Doe mee! Kondig uw modulair bouwproject aan en vind compatibele bouwpartners.

Leden en partners


De fans in de kijker. Lees hier alvast wat innovatieve leden en bouwpartners te vertellen hebben.

Werk mee aan bouwsector 4.0.


Doe mee! Om binnen bouwindustrialisatie snel te kunnen automatiseren worden de componenten reeds digitaal uitgewerkt in 3D en in functie van BIM.

Living Lab


Ontwikkel mee! Samen ontwikkelen we continue nieuwe modulaire. componenten en begeleiden wij producenten op maat.

Alles
op een Rij:

Uw voordelen

✓ Test budgetbeheer
✓ kortere werftermijn
✓ gecertificeerd bouwteam
✓ rechtstreeks 3D-model: visualisatie (VR)
✓ aanpasbaar en veranderingsgericht bouwen
✓ volledig as-built dossier
✓ circulair bouwportaal met gecertificeerde partners en elementpaspoorten
✓ intelligent en duurzaam bouwen
✓ diverse meegroeiwoonvormen
✓ ingesloten data voor gebouwbeheer en onderhoud
✓ goedkoop renoveren en herbestemmen van gebouwen
✓ componenten verkopen via tweedehandsmarkt.

Let's compose together

Mosard is een ‘Open Design & Build’-platform dat de bouwketen efficiënter doet samenwerken en het ontwerp -en bouwproces op elkaar afstemt door middel van gestandaardiseerde en op elkaar afgestemde bouwcomponenten.

Alle gecertificeerde ontwerp- en bouwcomponenten volgens het uniform MOSARD-maatsysteem zijn éénmalig geëngineerd en hebben vaste koppelingen.
Zowel het opbouwen van BIM-modellen als de assemblage van de bouwcomponenten zijn hierdoor uiterst eenvoudig.
De generieke bouwcomponenten kan je terugvinden in onze BIM-bibliotheek, waardoor gebouwen configureren uiterst eenvoudig is.

Tijdens de prijsaanvragen worden zeer eenvoudige meetstaten gegenereerd op basis van het aantal stuks bouwcomponenten.
Elk gecertificeerde BIM-component bevat gedetailleerde informatie op vlak van technische eigenschappen, onderhoud en richtprijs.
Hierdoor kunnen zeer eenvoudig prijsaanvragen verstuurd en offertes opgemaakt worden.

Alle Mosard compatibele bouwcomponenten worden als off-site elementen (prefab) geproduceerd, hierdoor hebben assemblagefouten en weersomstandigheden minder invloed op de duurtijd van de werf.

Door het geautomatiseerd productieproces, de kleinere foutenmarge, zowel in het atelier als op de werf, en een betere communicatie tussen alle bouwpartners is er minder administratie en coördinatie nodig bij een bouwproject.

Dankzij Mosard is er meer tijd voor betere creativiteit, voor het ontwikkelen van innovatieve en betaalbare bouwcomponenten en projecten.