Circulair vastgoed


(R)evolutie naar betaalbaar wonen.

Intelligente gebouwen met nieuwe woonformules gemodelleerd met de circulaire componenten van MOSARD.

Uw noden en wensen, maar ook die van de maatschappij zelf, zullen blijven veranderen.


Dankzij standaardisatie en open industrialisatie kan iedereen binnen de bouwketen gebouwen creëren die die verandering ondersteunen voor een meer efficiënt ruimtegebruik gedurende de volledige levensloop van het gebouw.

Er zijn heel wat maatschappelijke uitdagingen zoals oa. het klimaat, de vergrijzing, nieuwe gezinsvormen en de bouwshift. We hebben daardoor een ander woon- en bouwmodel nodig. Gebouwen moeten intelligenter gebouwd worden, zodat ze eenvoudiger herbestemd kunnen worden en effectief kunnen groeien en krimpen. Dit wil zeggen dat we in de toekomst gebouwen niet meer slopen maar de bouwcomponenten herbruikt worden. Waardoor vastgoed en zijn elementen circulair worden.”
Ruben Braeken
Architect

Aanpasbaar en circulair bouwen.

Om de herbruikbaarheid van circulaire bouwelementen mogelijk te maken ontwikkelde Mosard een uniform maatsysteem. Hierdoor kunnen bouwelementen in een andere toepassing hergebruikt worden, of kunnen gebouwen veranderingsgericht groeien of krimpen.
Als kwaliteitslabel zorgt Mosard ervoor dat alle bouwelementen zowel compatibel alsook demonteerbaar zijn. Elk ontwerp en gebouw gecreëerd met gecertificeerde partners geeft garantie op een dynamisch en aanpasbaar gebouw dat ervoor te zorgt dat (later) de bouwelementen tussen verschillende ‘circulaire gebouwen’ ook uitwisselbaar zijn.
Door deze demonteerbare bouwcomponenten langer in de economie te houden, met name door deze ook te kunnen gaan hergebruiken, levert dit een belangrijke bijdrage aan onze circulaire economie.

Met meer vrijheid ontwerpen en ontwikkelen

De diverse groep van circulaire bouwelementen biedt de architect, maar ook iedereen binnen de bouwketen, de mogelijkheid om met meer vrijheid en creativiteit nieuwe woonvormen en formules verder te gaan ontwikkelen, die kunnen meegroeien met de noden en wensen.
Dit ‘groeiwonen’ biedt de (jonge) eigenaar(s) de mogelijkheid om de investering in ‘levenslang wonen’ pas door te voeren op het moment dat de noden en wensen er pas effectief en ook duidelijk zijn. Omdat alle meegroeiwoningen gebaseerd zijn op hetzelfde uniform maatsysteem geeft dit een schakelbaar patrimonium van circulair vastgoed met een slimme stedelijke planning tot gevolg.
Circulair vastgoed geeft bouwheren de kans hun patrimonium veel efficiënter in te zetten. Denk maar aan bedrijven of overheden die door wisselende behoeften bijkomende huisvesting nodig hebben of door wijziging van hun structuren gebouwen moeten herbestemmen.
Door hun vastgoed intelligent en circulair op te bouwen is het mogelijk om uw patrimonium te ‘hercomponeren’.

Ontwerp modelleren met circulaire componenten.

Bouwplannen zetten wij om naar een 3D-model en dit met de circulaire bouwcomponenten van MOSARD. Inclusief met een meetstaat per bouwdeel van het aantal componenten. Budgetbeheer was nog nooit zo eenvoudig!Op aanvraag laten we het model ook professioneel renderen.

Benieuwd hoe uw project er circulair kan uitzien? Geen tijd om zelf te (her)modelleren?

Word compatibel met MOSARD

Wij vragen enkel een ontwerp.
Download gratis de ontwerpbibliotheek en maak ook kennis met de circulaire componenten van MOSARD.