Zoekresultaten 0

FACILITY

Beheer op componenten-niveau

Het beheer van een aanpasbaar gebouw gaat gepaard met het overzicht van duurzame bouwdelen, -componenten en -elementen gekoppeld aan de nodige informatie om eenvoudig alle mogelijkheden binnen jouw patrimonium ook in kaart te brengen en zo jouw opties te kunnen gaan bepalen binnen jouw budget.

Het circulair elementpaspoort

Elke component in de MOSARD-bibliotheek bevat gegevens voor de volledige levenscyclus, onderhoud, demontage tot hergebruik. Dit is het elementpaspoort. Het bevat onderscheidingscriteria op compatibiliteit, rastermaten, circulariteit, prestaties en materialen.
Elk paspoort is volledig digitaal en krijgt tevens een unieke online koppeling. Dit paspoort, dat als QR-code op gecertificeerde componenten en in productfiches is vermeld, biedt klanten te allen tijde een circulaire kwaliteitsgarantie.

Voeg jouw product toe en ontvang jouw paspoort

Volg de levenscyclus van je gebouw

Elke component bevat gegevens voor de volledige levenscyclus, onderhoud, materialisatie en demontage. De MOSARD bouwcomponenten zijn voorge-engineerd, onderzocht en ontwikkeld met het oog op modulariteit en hergebruik. Zo is de nodige informatie met betrekking tot duurzaamheid en onderhoud al op voorhand gekend, zelfs al in de ontwerpfase van je project.

Internet of Things
Denk aan het gebruik van sensoren die zelf de fabrikant via internet op de hoogte brengen van de nodige onderhoud of eventuele storingen. Hierdoor kunnen bouwpartners proactief te werk gaan en onderhoud en herstellingen uitvoeren zonder dat de bouwheer hier zelf mee belast wordt.

Living as a service
Wij steunen bouwbedrijven toe die een duurzamere relatie met hun bouwheer wensen aan te gaan. Dankzij MOSARD zijn er tal van nieuwe bouw- en woonformules mogelijk die de eigenaars een veel duidelijker perspectief bieden op lange termijn. ‘Facility’ is daarom ook één van de circulaire criteria die wij gezamenlijk hanteren om producten te klasseren.

Naar criteria circulaire componenten

Eenvoudig onderhoud en beheer

Alle componenten bevatten onderhoudsvoorschriften en onderhoudscyclus. Op basis daarvan ontwikkelde MOSARD bovendien een tool om uw onderhoudsbeheer te verzorgen. Voor meer gedetailleerde onderhoudsvoorschiften gaan we samenwerkingen aan met complexere facility software.
Interesse om mee te werken?

Contacteer ons

Onze classificatie

Alle componenten worden voorzien van een classificatiecode om een goede communicatie tussen de verschillende partijen mogelijk te maken. Zo laat dit classificatiesysteem toe om prefab componenten eenvoudig te klasseren en één op één met elkaar te vergelijken om vervolgens eventueel in te ruilen en te hergebruiken binnen andere gebouwen.
Deze classificatiecode kan ook gebruikt worden voor de opbouw van lastenboeken en meetstaten.
De classificatie is opgebouwd op basis van de sfb-classificatie. De materialen van de componenten zijn voorzien van de VMSW-codering teneinde ook meetstaten en lastenboeken op basis van de VMSW-classificatie te genereren.

De code generator voor bouwdelen, -componenten en -elementen is beschikbaar voor alle leden en vind je terug onder Downloads.

Naar Downloads