Zoekresultaten 0

Co-create

Samen unieke componenten en gebouwen ontwikkelen

Dankzij co-creatie ontwikkelen wij samen slimme en creatieve sjablonen, innovatieve producten en unieke ontwerpen voor de modulaire en circulaire bouwmarkt.

De co-creatoren: een mooie synergie

Mosard is een eco-systeem dat bouwpartners over de volledige bouwketen samenbrengt om unieke compatibele bouwcomponenten te ontwikkelen.
Het maatsysteem van Mosard is open source en heeft als doel om, met modulaire en circulaire bouwelementen, één ontwerp- en bouwstrategie binnen een nieuwe Europees circulaire bouwmarkt te creëren. Een markt die alle circulaire initiatieven binnen de bouw met elkaar verbindt.

Maak kennis met de co-creators

Co-creatiesessies

Tijdens co-creatiesessies brengen we ontwerpers en fabrikanten samen, stemmen we producten en componenten op elkaar af en gaan we op zoek naar compatibele partners voor open design & build teams en meerdere concrete projecten.
Leer meer over circulaire bouwen tijdens deze events. Ontdek hoe co-creatie en open industrialisatie leiden tot meer vormvrijheid. Word lid en neem deel!

Naar Events

Download de MOSARD-sjablonen

MOSARD-sjablonen zijn generieke merkloze en materiaalonafhankelijke 3D ontwerpcomponenten op basis waarvan ontwerpers en fabrikanten componenten kunnen ontwikkelen en waarmee in ontwerpfase gebouwen samengesteld kunnen worden.
Werk circulaire projecten uit met je teken- en BIM software. Een basisbibliotheek met voorbeelden stellen we ter beschikking voor alle leden.

Naar Downloads

 

Living Lab

Samen ontwikkelen we nieuwe componenten en daarbij begeleiden wij producenten op maat. Onze experten komen bij de ontwikkeling van bouwcomponenten ter plaatse mee assisteren.
Samen met jou werken zij jouw modulair bouwsysteem met ‘building blocks’ uit, waar eenvoudig door meerdere architecten circulaire gebouwen mee gecomponeerd kunnen worden.

Contacteer ons voor meer informatie

Wat vertellen de experten

 

Maak kennis met de experts

"We hebben nog veel te onderzoeken en ontwikkelen voor een circulaire bouweconomie. Innovatie komt vaak uit onverwachte hoek. Een open platform maakt het mogelijk om kennis en kunde vanuit alle hoeken aansluiting te laten vinden. Kleine experimenten kunnen zo snel opschalen omdat ze zich kunnen integreren in een modulair systeem. Daar wordt zowel het onderdeel als het systeem beter van."

Jan Van Loo
Coordinator | LabLand

"Circulair bouwen draait om samenwerking. Doorheen de bouwketen, maar ook tussen producten. In een circulaire bouweconomie zijn die niet meer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hun onderlinge compatibiliteit is belangrijk om zoveel mogelijk kansen voor de toekomst te creëren."

Stijn Brancart
Expert circulair bouwen | Vibe

Vind ontwerpen van architecten en designers

In LIVING vind je voor elk modulair en circulair bouwproject of -product snel compatibele architecten. Maak kennis met meerdere innovatieve designers en architecten. Co-creatie en open industrialisatie vormen geen begrenzing maar openen nieuwe mogelijkheden en geven méér vormvrijheid.

Naar Living

Vind producten van fabrikanten en aannemers

In LIBRARY vind je voor elk modulair en circulair bouwproject snel compatibele en gecertificeerde aannemers, fabrikanten en leveranciers. Je vindt onze leden met hun logo terug. Je kan er als bouwheer of projectontwikkelaar de juiste partner vinden en zelf contacteren voor je projecten.

Naar Library

MOSARD-service

MOSARD draagt bij tot de digitalisering en automatisering in de bouw. Wij bieden onze leden daarom ook diensten aan om hen te helpen in hun digitale transformatie. Hiervoor werken wij graag nauw samen met meer gespecialiseerde partners. Wij zijn geen denkers maar doeners, die vanaf dag 1 ook de juiste tools aanreiken.

Indien je wenst (her)modelleren wij je ontwerp met circulaire bouwcomponenten. Of op vraag maken we een 3D-model van je component met BIM klaar voor de bouwbibliotheek ‘Library’.
Ontwerpen van componenten modelleren we in 3D-modellen waarbij we de verschillende elementen ook parameteriseren voor BIM. Bouwcomponent worden zo virtueel & BIM-ready.

Ontdek ons aanbod