Open design and build


Komen tot creatieve componenten.

Co-creatie en open industrialisatie geeft meer vormvrijheid. Kom naar één van onze infosessies en vervoeg één of meerdere teams!

Open industrialisatie

Voor meer duurzaam en betaalbaar bouwen moet iedereen kunnen blijven innoveren. Daarom kiest Mosard voor open industrialisatie en zijn we dus ook continue op zoek naar nieuwe innovatieve partners die hun bouwelementen, producten of diensten wensen af te stemmen op het uniform maatsysteem van Mosard.

 

Mosard gaat uit van open industrialisatie, wat wilt zeggen dat het een open systeem is voor alle fabrikanten en producenten.​

"Elk bouwproject, of het nu gaat om een woning, een appartement, kantoor of industrieproject, heeft zijn eigen uitdaging. Fabrikanten kunnen hun componenten in de bibliotheek plaatsen en architecten kunnen eigen creatieve elementen ontwerpen. Zo krijgen we een uitgebreide en creatieve BIM bibliotheek van compatibele bouwelementen. Daardoor zijn er met Mosard oneindig veel combinaties mogelijk en is er voor elk project een oplossing.” – Johny Verstegen."
Johny Verstegen
BIM adviseur

Ongekende esthetische mogelijkheden

Door open industrialisatie ontstaat een uitgebreide en creatieve bibliotheek van compatibele en gestandaardiseerde bouwelementen, die veel combinaties en esthetische mogelijkheden toelaten voor ontwerpers, en anderzijds door (op termijn) massaproductie de betaalbaarheid ten goede komt.


Bovendien kunnen creatieve architecten en fabrikanten voor meer mogelijkheden eigen componenten ontwikkelen en in onze bibliotheek toevoegen.

Samenstellen van 'Open Design & Build’ teams

Tijdens de tafelgesprekken ‘Open Design & Build’ stellen wij nieuwe bouwprojecten en -componenten voor aan alle leden om zo samen eventueel nieuwe teams te vormen.

 

Dit biedt leden de mogelijkheid om toe te treden tot een ‘Open Design & Build team’ en dit ook voor bestaande projecten. Aan alle teamleden sturen wij meldingen van nieuwe projectaanbestedingen die wij ontvangen, zowel van onze partners alsook van architectenbureau’s.

 

Wenst u zelf ook een team te vervoegen?

MOSARD @ De Potterij te Mechelen.
"Het cultiveren van samenwerkingsverbanden tussen producenten en jonge bedrijven die circulaire principes hanteren in hun innovatieproces kan het draagvlak voor circulaire systeembouw sneller doen groeien.”
Herman Van der Schoepen
K.A.M. Industry & Prefab Saint-Gobain Construction Products Belgium

Sharing is Winning

Heeft u een bouwproduct dat past binnen ons systeem, registreer dan nu en bekom het label ‘Mosard Compatible’! Wij vragen enkel een inspanning van u om samen voluit te gaan voor duurzame en op termijn ook betaalbare oplossingen.​

JOIN US!

Kies voor Open Design & Build!

En word ook co-creator!