Doordacht bouwproces


Industrialisatie & Bouwsector 4.0.

Om snel te kunnen automatiseren zijn reeds de componenten digitaal uitgewerkt in 3D en in functie van BIM.

Bouwsector 4.0

De standaardisatie van bouwelementen, die doorgedreven geprefabriceerd (modulair) zijn, kunnen samen met de fabrikanten door middel van een elementenpaspoort voorzien worden van alle ‘BIM’ informatie voor zowel de bouw zelf, het beheer, onderhoud, als later het verplaatsen van of verwijderen uit het gebouw. Een gebouw dat compatibel is met andere circulaire gebouwen biedt de mogelijkheid om deze (later) ruimtelijk meer eenvoudig en dus ook goedkoper aan te passen en/of uit te breiden.

 

Door de dynamische levensloop van het gebouw wordt bouwen meer duurzaam en verbouwen beter betaalbaar!​

"Om op termijn betaalbaarder te bouwen moet de volledige bouwketen efficiënter samenwerken. Ik denk aan een bouwsector 4.0. Daarom hebben wij samen met verschillende partijen een uniform maatsysteem ontwikkeld op basis van standaard bouwmaten en standaard ontwerpmaten. Om zo het ontwerp en bouwproces beter op elkaar af te stemmen.” – architect Ruben Braeken
Ruben Braeken
Architect

Open Design & Build

Het maatsysteem van Mosard is open source en heeft als doel om, met modulaire en circulaire bouwelementen, één ontwerp- en bouwstrategie binnen een nieuw Europees circulaire bouwmarkt te creëren, die alle circulaire initiatieven binnen de bouw met elkaar kan verbinden.

Componenten digitaal converteren voor BIM

Ontwerpen van componenten modelleren we in 3D-modellen waarbij we de verschillende elementen ook parameteriseren voor BIM. Bouwcomponent worden zo virtueel & BIM-ready en zijn vervolgens klaar om voor het desbetreffende bouwdeel te worden opgenomen in bouwbibliotheken.

Stuur uw ontwerp alvast door naar onze BIM-modelleur!

Ontwerpen van componenten modelleren we in 3D-modellen waarbij we de verschillende elementen ook parameteriseren voor BIM.
Bouwcomponent worden zo virtueel & BIM-ready en zijn vervolgens klaar om voor het desbetreffende bouwdeel te worden opgenomen in bouwbibliotheken.

 

Stuur uw ontwerp alvast door naar onze BIM-modelleur!

"Bouwindustrialisatie vraagt om een nauwere samenwerking tussen de verschillende partijen.”
Luc François
Senior projectleider WTCB