Let’s compose
buildings.

Zoekresultaten 0

MODULAR OPEN SYSTEM FOR ARCHITECTURAL DESIGN

Open systeem voor modulair en circulair
ontwerpen, bouwen en wonen.

Living

Betaalbaar circulair wonen.

< Elk type gebouw, van starterswoningen, meegroeiwoningen, collectieve woningen en zelfs kantoren of hallen, kunnen met Mosard worden samengesteld. Door hun opbouw in compatibele componenten laten gebouwen zich eenvoudig aanpassen aan wijzigende behoeften of kunnen gebouwen groeien en krimpen.

#wonen #kantoorwonen #meegroeiwonen #collectiefwonen #zorgwonen #circulairwonen

Ontwerp zelf een uniek en circulair gebouw.

Plaats jouw eigen concept

Library

Dankzij compatibele bouwcomponenten verzameld in één centrale BIM-bibliotheek.

< De digitale bibliotheek bevat compatibele bouwelementen die naadloos in elkaar passen, allen volgens het open maatsysteem van MOSARD. Architecten kunnen met die elementen circulaire gebouwen componeren. Nieuwe elementen, die volgens de MOSARD-sjablonen werden gefabriceerd, worden erin opgenomen. Je vindt er nieuwe, herbruikbare en ook gebruikte elementen. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Ontdek hier voor elk project alle circulaire componenten, elementen en materialen van de bouwpartners. Zowel voor exterieur tot interieur, voor nieuwbouw tot renovatie, van generiek tot fabrikantspecifiek tot tweedehands.

Kies jouw component

System

Opgebouwd volgens een uniform maatsysteem.

< MOSARD® staat voluit voor Modular Open System for Architectural Design. MOSARD is een open maatsysteem dat voor iedereen toegankelijk is. Dit maatsysteem vormt de basis voor compatibele ontwerp -en bouwcomponenten en stemt ontwerp en bouw één op één op elkaar af.

Dankzij standaardisatie en co-creatie kan iedereen binnen de bouwketen niet enkel efficiënter en met meer tijdswinst bouwen, maar ook gebouwen creëren die flexibel, betaalbaar én circulair zijn. Ze kunnen gedurende hun levensloop gemakkelijk aangepast worden aan wijzigende behoeften en hun onderdelen zijn herbruikbaar.

#standaardmaten #standaardhoogtes #efficientbouwen #circulairbouwen

Ontdek het uniform maatsysteem

Co-create

Uniek door co-creatie en samenwerking met de volledige bouwketen.

< Mosard is een open en onafhankelijk platform en brengt bouwpartners samen om unieke componenten te engineeren. Maak deel uit van het bouwen van de toekomst.
Maak als architect of designer een ontwerp op het raster van MOSARD of fabriceer een onderdeel volgens de vaste sjablonen en je bent mee. Je ontwerp of bouwelement overleeft de tand des tijds, in de MOSARD-bibliotheek en in de realiteit. Je behoudt alle creatieve vrijheid en alle fabrikanten mogen meedoen om circulaire projecten te realiseren. Waar wacht je op?

Ontmoet partners en andere co-creators

Label

Met een label als garantie voor compatibiliteit.

< Alle componenten worden op voorhand afgetoetst en krijgen een circulair label. MOSARD certificeert, op basis van maatvoering en compatibiliteit, offsite (prefab) bouwelementen voor alle bouwdelen: van deuren tot daken.

Uw garantie op creatieve modulariteit

re-use

Hergebruik van uitwisselbare componenten.

< Het uniforme maatsysteem van het Modular Open System for Architectural Design garandeert dankzij een label gemakkelijke modulaire bouw – uitbreiden – en ook hergebruik. Demonteerbare componenten met uniforme maten kunnen tweedehands verkocht en ingeruild worden, waardoor gebouwen hun waarde meer behouden en duurzame formules en relaties ontstaan. Wonen wordt zo meer betaalbaar en veel milieuvriendelijker. Dat willen we toch allemaal?

Naar herbruik van bestaande componenten

facility

Beheer en onderhoud dankzij elementpaspoorten.

< Elke component in de MOSARD-bibliotheek bevat een paspoort met onderscheidingscriteria op compatibiliteit, modulariteit, circulariteit, prestaties en materialen. Dat paspoort is volledig digitaal en vind je als QR-code terug op gecertificeerde componenten.
Volg voortaan de levensloop van jouw gebouw per bouwdeel of -component.

Naar classificatiesysteem voor prefab

MOSARD voor jou

Snel ontwerpen:

in MOSARD moet je niet vanaf nul beginnen, maar werk je met kant-en-klare elementen, onderdelen tot zelfs hele units.

Minder studiewerk:

heel wat minder studiewerk zelfs want alle bouwcomponenten hebben een paspoort dat al hun eigenschappen staaft.

Eenvoudige meetstaten en rechtstreeks lastenboek:

het uniforme maatsysteem zorgt voor transparantie voor elke betrokken partij.

Meer tijd voor creativiteit:

bouwen met MOSARD vergt minder werf- opvolging én minder administratie, zorgt dus voor heel wat meer tijd.

Extra verdienmodel:

architecten kunnen hun ontwerpen online aanbieden en mee surfen op een kwaliteitslabel inzake ‘modulair & circulair bouwen’.

Lead generation via platform:

zichtbaarheid op MOSARD zorgt voor nieuwe klanten en positioneert de architect als een pionier en innovator.

Co-creators & sponsors